Logo gemeentenieuwsonline.nl

Rellebellen Deurdouwers Nederlands kampioen

MILLINGEN - De dansgardes van carnavalsvereniging De Deurdouwers timmeren de laatste jaren stevig aan de weg. Op alle toernooien waaraan de mini’s, de puppies of de rellebellen deelnamen kwamen zij met eerste of tweede plaatsen thuis.

Inmiddels zijn de trainingen met weer nieuwe dansen voor het nieuwe seizoen 2019 / 2020 begonnen. Bij alle drie de gardes zijn er wisselingen in de samenstelling, waarbij met name opvalt dat de mini’s zijn uitgebreid tot liefst dertien personen. Aan de trainsters de zware taak om ook volgend seizoen met deze nieuwe groepen weer goed te presteren. De Deurdouwers hebben daar echter het volste vertrouwen in. Na al het succes van deze dansgroepen vond op zondag 14 april de apotheose plaats tijdens het open Nederlands kampioenschap in Wijchen, waaraan de Prinsengarde De Rellebellen deelnam.

Op deze zondag sloten de rellebellen hun toernooi seizoen af bij het eerdergenoemde open Nederlandse kampioenschap in de eerste divisie van de Dans Federatie Nederland. Dit is in Nederland de op een na hoogste divisie. Dat zij ook hier in de prijzen zouden vallen lag inmiddels in de lijn der verwachtingen. Zowel bij de gardedans als bij de showdans bereikten zij een tweede plaats. Gerekend over het totaal van alle toernooien mogen de rellebellen zich voor komend jaar zelfs kampioen van Nederland noemen. Met heel veel trots brachten zij de daarbij behorende beker mee naar Millingen. Carnavalsvereniging De Deurdouwers is uitermate trots op deze meiden.

Meer berichten