Groesbeekse Boys blijft winnen

BREEDEWEG - Afgelopen zondag moest koploper Groesbeekse Boys aantreden tegen nummer vijf SCE. Op sportpark Breedeweg werd met 2-1 van de tegenstander uit Nijmegen gewonnen. Door deze nieuwe overwinning blijft Groesbeekse Boys de ranglijst aanvoeren. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft het één punt meer dan nummer twee Ewijk. Daarbij heeft het één wedstrijd minder gespeeld dan deze concurrent.

Groesbeekse Boys begon sterk aan de wedstrijd. In de openingsminuut eindigde een lob van Dave Kleijnen op de lat. Vijf minuten later was het wel raak. Vanuit een vrije trap kopte Thom Jochoms op de paal en was het Dave Kleijnen welke vanuit de rebound binnen knikte. Ondanks het goede Groesbeekse spel kwamen de gasten na vijftien minuten voetballen op gelijke hoogte. Na deze tegenvaller pakten de Boys het goed op en gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Deze kwam tien minuten voor rust op het scorebord. Jan Willem Hendriks schoot met een fraaie volley binnen.

Na rust zakte het Groesbeekse spelpijl steeds verder weg en namen de bezoekers geleidelijk het heft in handen. Het was aan de sterke Groesbeekse verdediging en de goed keepende Jeffrey Hoogenbosch te danken dat er niet nog een Nijmeegse treffer tot stand kwam. Tot in de slotminuten waren de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Voor Groesbeekse Boys was alleen Bram de Bruin na een goede individuele actie dicht bij een doelpunt. Hij zag zijn afronding naast het doel verdwijnen.

Groesbeekse Boys speelt paasmaandag 22 april een uitwedstrijd tegen FC Kunde. Deze wedstrijd in Nijmegen begint om 14.30 uur.