Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Treffers v Jong Vitese: Groesbeek2de divisie   2018-2019 (l-R)Coen Maertzdorf van De Treffers wordt gefeliciteerd met zijn 2. (Foto: Jan Peters)
De Treffers v Jong Vitese: Groesbeek2de divisie 2018-2019 (l-R)Coen Maertzdorf van De Treffers wordt gefeliciteerd met zijn 2. (Foto: Jan Peters) (Foto: Jan Peters)

De Treffers geeft lesje in effectiviteit

GROESBEEK - De 3-0 overwinning op Jong Vitesse doet een gemakkelijke middag vermoeden voor de roodzwarten. Niets is minder waar. De Treffers stond lange tijd onder druk, maar ging uiterst effectief met de geboden kansen om. En daarin overtroefde het juist de tegenstander, die het veldoverwicht niet in concrete resultaten wist om te zetten.

Vitesse deed haar naam eer aan. De snelheid van de jongens uit Arnhem kon slechts met veel inzet gecompenseerd worden door de mannen uit Groesbeek. Het leek vooral een wedstrijd van tegen houden te worden. Maar bij de eerste, de beste gevaarlijke aanval van De Treffers was het wel meteen raak. Het schot van Mees Siers kon door doelman Bayazit nog met moeite onder de lat uit getikt worden. Maar uit de daarop volgende hoekschop van Ruben Rodrigues kopte Lowie van Zundert fraai binnen: 1-0. Jong Vitesse kreeg volop mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken en in haar voordeel om te buigen. Met name Richie Ephraim Musaba ging echter slordig met de geboden mogelijkheden om. Te gehaast werkte hij de bal een paar keer in een vrije schietpositie over doel. Na 25 minuten had hij de pech, dat zijn inzet op de paal belandde. Vanaf dat moment zakte het Vitesse-overwicht wat weg. Toch kwam het tweede Treffersdoelpunt min of meer uit de lucht vallen. Op slag van rust bediende Van Zundert Coen Maertzdorf, doelman Bayazit kwam uit, maar Maertzdorf schoof de bal fraai onder hem door tegen de tweede paal aan, waarna het leder vrolijk het doel in huppelde.

Ook in de tweede helft was sprake van een Arnhems overwicht. De Treffersverdediging stond echter goed. Jeugdspeler Timo Pluk onderscheidde zich daar in positieve zin. En nu met Jankovic als buitenspeler was de thuisclub ook over links een paar keer gevaarlijk. In blessuretijd mocht De Treffers nog een vrije trap nemen, Frenk Keukens bracht de bal hoog voor, doelman Bayazit ving op, maar wel buiten het strafschopgebied. Opnieuw een vrije trap voor de roodzwarten, waaruit Ruben Rodrigues ineens de bal in de touwen deponeerde: 3-0. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Meer berichten