Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Piet Spanjers)
(foto: Piet Spanjers) (Foto: Piet Spanjers)

Cd-single Niek Hermsen: Blowin' in the Wind

GROESBEEK - Het lied 'Blowin' in the Wind' is een wereldhit geschreven en gezongen door Bob Dylan in 1962 en later door tientallen wereldartiesten gecoverd.

De tekst is echter nog steeds van toepassing. Want kijk maar eens om je heen wat er in de wereld op dit moment gebeurt en dat het nog steeds bij woorden blijft als men het heeft over; geen oorlog meer, terreur moet stoppen et ceera. Het antwoord daar op verwaaid telkens weer als de wind.

Reden te meer voor de Groesbeker Niek Hermsen het nummer na bijna '75 jaar Vrijheid' in Europa op zijn eigen wijze uit te brengen. Een bijkomstigheid is ook dat dit het eerste liedje was dat hij ooit op zijn gitaar leerde spelen. Niek, gitarist en zanger vertolkt al jaren de Ierse folkmuziek en naast zijn solo optredens speelt hij bij de groep The ipaddies. Onlangs zong hij 'Blowin'in the Wind' tijdens een optreden en kreeg er vele positieve reacties op.

Niek nam contact op met Paul Adriaansens van Pars Muziekstudio in Milsbeek waar hij al vele jaren mee samenwerkt. Paul, producer, arrangeur maar vooral muzikant in hart en nieren wist er een prachtig arrangement van te maken. Het resultaat is een lied met een Iers tintje, mede door o.a. banjo, viool, gitaar en Ierse fluit, door Niek en Paul ingespeeld en waarbij het aparte stemgeluid van Niek geheel tot zijn recht komt.

De heren benaderden producer Huub Arents om eens naar het lied te luisteren en men besloot al snel om een cd-single uit te brengen en er een toepasselijke videoclip bij te maken. De beelden zijn opgenomen in Groesbeek op Klein Amerika. Een historische plek waar op 17 september 1944 de luchtlandingen van duizenden Amerikaanse parachutisten tijdens de 'Operatie Market Garden' plaats hebben gevonden. De single is beschikbaar als cd via de bekende downloadshops en streamingsites.

Meer berichten