(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Feestelijke opening COPD-café in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Maandagmiddag 15 april was de éérste feestelijke bijeenkomst met een kopje koffie of thee en stukje taart van het COPD-café (voor mensen met longaandoeningen) in De Mallemolen.

De aanwezigen konden ruimschoots met elkaar en de deskundigen in gesprek over de problemen die COPD met zich meebrengt. Ook wethouder Irma van de Scheur van de gemeente Berg en Dal was hierbij aanwezig. Het doel van het COPD-café is, er even gezellig tussen uit te zijn. Het kan ook fijn zijn om eens met lotgenoten te praten en te horen hoe zij omgaan met de lastige dingen in het dagelijkse leven, waar je eerder niet bij stil stond, of samen te praten over waar je plezier aan kunt beleven.

Meedoen aan activiteiten, een keer erop uit gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend en soms zelfs bijna onmogelijk. Voor de mensen met COPD die er toch een keer uit willen is er nu het COPD-café. Voor iets extra's dat leuk, interessant en/of gezellig is wordt gezorgd. Het café wordt georganiseerd door Fortewelzijn samen met fysiotherapeuten en een beweegcoach. Zij zullen indien mogelijk ook aanwezig zijn en kunnen bijvoorbeeld vragen beantwoorden.

De twee volgende data zijn op 20 mei en 17 juni. Ook van 15.00 tot 17.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. "Wilt u komen en hebt u geen vervoer, òf wilt u komen en kunt u nog iemand mee nemen die geen vervoer heeft? Laat het ons weten door te bellen of mailen naar Forte Welzijn: 085 0406066 of info@fortewelzijn.nl."

Uitgelicht

Digitale krant