(foto: Cor Geurtz)
(foto: Cor Geurtz) Foto: Cor Geurtz

Bewoners Zorgcentrum Malderburch hebben dag van hun leven gehad

Algemeen

MALDEN – Dankzij de stichting Vriendenclub Malderburch hebben de bewoners van het Maldense zorgcentrum tijdens de 26ste editie van de Oldtimerdag weer een dag gehad die ze niet snel zullen vergeten.

Zo'n zeventig oldtimers uit het hele land kwamen vanaf half elf binnen druppelen en nestelden zich op de parkeerplaats die voor hen was gereserveerd. Daar hadden onder andere de Wolseley uit 1937, Bentley uit 1972, Cadillac uit 1949, Opel Olympia Kapitan uit 1937 en de Opel Cadet uit 1964 alsmede de andere prachtige exemplaren niet over belangstelling te klagen. Terwijl de oldtimers door de fans werden bekeken, konden de overige bezoekers een gokje wagen bij de loterij of de spaarpot spekken van enkele kinderen, die op de kindervrijmarkt stonden.

Rond 13.00 uur ging de Oldtimerrit van start waarin inmiddels zo'n 60 bewoners in een van de oldtimers hadden plaatsgenomen. De route ging dit jaar via Heumen naar Overasselt, Nederasselt , Balgoij , Niftrik en zo weer terug naar Malderburch. Onderweg werd deze hele colonne oldtimers, waaronder ook zo'n vijftien oldtimer bromfietsen toegejuicht door duizenden mensen langs de gehele route. Teruggekomen hadden de bewoners van het Maldense Zorgcentrum het alleen nog maar over de belevenissen van deze 26ste Oldtimerrit en alles wat er omheen georganiseerd was. Stichting Vriendenclub Malderburch is na 26 jaar niet meer weg te denken voor het zorgcentrum. Zij organiseert jaarlijks diverse activiteiten voor de 104 bewoners, waar de directie van het zorgcentrum geen budget voor heeft. Zij zijn dan ook zeer geliefd zowel bij directie als de bewoners. Ook afgelopen weekend hebben de Vrienden van Malderburch weer nieuwe vrienden bij kunnen schrijven voor 0,84 euro per maand.

Uitgelicht

Digitale krant