Roel Verhoeven en Gerben Mos 14e en 16e in de Andalucia Bike Race

Algemeen

Roel Verhoeven en Gerben Mos 14e en 16e in de Andalucia Bike Race

GROESBEEK - Gerben Mos en Roel Verhoeven reden afgelopen week de zesdaagse mountainbike etappe koers Andalucia Bike Race. Op maandag kenden ze in Linares een solide start met een 17e en 24e plaats in de proloog achter winnaar Hans Becking.

Op dinsdag stond de eerste etappe Van Linares naar Linares over 75 kilometer op het menu waarin Verhoeven (12e) Mos (13e) net voor wist te blijven. In het algemeen klassement bezetten Mos nadien de 14e en Verhoeven de 17e plaats.

Op de woensdag verplaatste de wedstrijd zich van Linares naar Andujar en in deze zware etappe zakten de mannen iets terug in het veld met een 15e (Verhoeven) en 19e (Mos) plaats in de dag uitslag. Mos reed een groot deel van de wedstrijd samen met oud wereldkampioen Oscar Freire die hij op de streep nipt voor wist te blijven. Van Andujar trok het peloton door naar Villafranca de Cordoba waar Verhoeven lang uitzicht had op een top 10 notering maar deze net mis liep en als 11e binnen kwam voor Mos op plek 16.

De laatste twee etappes werden verreden rond Cordoba en Verhoeven had te kampen met pech in de koninginnen etappe en moest in de achtervolging op de leidende groepen. Meer dan de 16e plaats (Mos 18e) zat er helaas voor hem daarna niet meer in. Een 15e plaats voor Verhoeven en 17e voor Mos in de laatste technische etappe rond Cordoba leverden geen veranderingen in hun klassement op waarin Verhoeven als 14e en Mos als 16e eindigde. De race werd gewonnen door de Spanjaard David Valero en de Nederlander Hans Becking eindigde als vijfde.

Kerk H. Antonius Abt Malden

Zaterdag 27 april om 19.00 uur H. Mis met H. van der Donk en samenzang.
Iedere woensdag om 9.00 uur is er een H. Mis met aansluitend aanbidding.

Uitgelicht

Digitale krant