Natuurexcursie IVN

Algemeen

BERG EN DAL - Natuurexcursie: Rhythm of Nature, Music of Life. Een bijzondere excursie van IVN Rijk van Nijmegen over ritmes en elektromagnetische velden in de natuur op zondag 28 april.

Zoals in de toenemende puls van op gang komende sapstromen in bomen in het voorjaar, onze eigen hartslag, de ritmische vleugelslagen waar vogels aan te herkennen zijn, oriënteren van diverse diersoorten op elektromagnetische velden bij migratie, voorspellend vermogen van plant en dier op basis ervan. Hoe door de elektrische puls van het hart van elk levend wezen een elektromagnetisch (meetbaar / voelbaar) veld ontstaat dat het leven zowel in het lichaam als in de omgeving beïnvloeden. We gaan met een stethoscoop sapstromen beluisteren en komen er achter wat het is dat natuur zo rust gevend op mensen kan werken. Maak dit mee en ervaar het ritme van de natuur.

Het verzamelen is op de parkeerplaats aan de voet van de Duivelsberg Rijksstraatweg 377 in Berg en Dal. Kosten: twee euro per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar en voor leden van IVN, KNNV en Groei en Bloei. Meer informatie staat op www.ivnnijmegen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant