(foto: Annabel Oosteweeghel)
(foto: Annabel Oosteweeghel)

Schrijver Annemarie Haverkamp signeert in Telpost Millingen

Algemeen

Annemarie Haverkamp, bekend van haar columns over haar gehandicapte zoon Job in De Gelderlander, komt naar Millingen aan de Rijn. Op zondag 28 april, van acht tot acht, signeert ze haar nieuwe boek De achtste dag. Ze schreef dit fictiedebuut grotendeels aan de rivier, in de Telpost van Rijkswaterstaat (sinds 2017 in beheer van Kunst in Millingen). Op diezelfde plek is ze de hele dag aanwezig om het boek te verkopen, te voorzien van een persoonlijke boodschap en te vertellen over haar schrijverschap.

Het rivierenlandschap speelt een prominente rol in De achtste dag. Haverkamps nieuwe boek gaat over timmerman Egbert die met zijn gehandicapte zoon een geïsoleerd bestaan leidt in het grensgebied tussen Duitsland en Nederland. Als de vader terminaal ziek blijkt, komt hij voor de vraag te staan: wat te doen met zoon Adam? Eerder beloofde hij zijn vrouw – zij overleed al eerder – dat hij zijn afhankelijke zoon nooit alleen zou laten. Het is een roman over liefde, dood en een onmogelijk dilemma.

Annemarie Haverkamp (44) maakt al jaren gebruik van de Telpost in Millingen als schrijfplek. 'Het is hier stil, je wordt niet gestoord en het landschap is een enorme inspiratiebron', zegt ze er zelf over. Het liefst schrijft ze in de vroege ochtend in de uiterwaarden, als het water van de rivier nog zwart is.

Al vijftien jaar verschijnen haar columns over zoon Job in De Gelderlander. Haverkamp is hoofdredacteur van het Nijmeegse universiteitsblad Vox en schijft de serie 'Ik heb geleefd' – over mensen die nog maar kort te leven hebben – in het Algemeen Dagblad.

Annemarie Haverkamp signeert zondag 28 april van 8.00 tot 20.00 uur haar roman De achtste dag in Telpost-Millingen aan de Rijndijk 29 in Millingen aan de Rijn. Iedereen is welkom. Toegang gratis.
Zie ook www.annemariehaverkamp.nl

Uitgelicht

Digitale krant