(foto: Joop Verstraaten0
(foto: Joop Verstraaten0

Bevrijdingsfeest verplaatst buiten-activiteiten naar het museum

Algemeen

GROESBEEK – Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 aan de Wylerbaan in Groesbeek heeft alle Bevrijdingsdagsactiviteiten verplaatst naar in het museum vanwege de weersomstandigheden buien en harde wind.

Het terras vond plaats in de restaurantruimte van het museum terwijl de muziek Band of Four Brothers her en der in het museum te horen waren. Ook de goochelaar (Paul Weiss) vertoonde binnen de muren van het museum zijn kunsten. Ondanks het slechte weer waren toch nog rond half een zo'n 250 mensen de kassa van het museum gepasseerd. Naar verwachting zullen er in totaal 500 mensen een bezoek aan het museum brengen. Kinderen hebben met volle teugen kunnen genieten van de verhalen die oma's en opa's (die de oorlog hebben meegemaakt) vertelden over wat zij mee hebben gemaakt in de oorlog.

Voor de ouders werden er constant een film over de oorlog vertoond in de filmzaal. Diverse mensen hebben een Field Trip per jeep gemaakt langs de diverse monumenten die Groesbeek rijk is. Het was overigens het laatste Bevrijdingsfeest in het oude museum. In september wordt het nieuwe museum officieel geopend. Het dubbeldekdak – het eerste in Nederland - ligt er al op maar moet nog aangetrokken en opgelaten worden.

Uitgelicht

Digitale krant