Aanvragen subsidie Sociaal Culturele Projecten

Algemeen

REGIO - De Stichting Steunfonds Buurt- en Klubhuiswerk (SSBK) start vanaf half mei weer met haar jaarlijkse subsidieronde. Al vele jaren subsidieert de SSBK kleinschalige activiteiten op het terrein van sociaal cultureel werk, buurtwerk of educatie. Daarbij gaat het vooral om vernieuwende initiatieven waarbij vrijwilligers zelf het heft in handen nemen en waarvoor het moeilijk is om op andere wijze inkomsten te krijgen. Jaarlijks wordt ongeveer 10.000 euro aan bijdragen gegeven.

Het werkgebied van de SSBK is het Rijk van Nijmegen. Dit jaar kunnen weer aanvragen worden ingediend. De sluitingstermijn is 5 juni. In juni worden de aanvragen in een bestuursvergadering beoordeeld en krijgen de aanvragers vervolgens een reactie. In het verleden heeft de SSBK bijvoorbeeld aan de volgende projecten subsidie verstrekt:

-Zomeractiviteiten Kindervakantieweek Beek en Ooij

-Kanjerdagen voor ernstig getraumatiseerde kinderen.

-Aanpassingen in de moestuin van de Buurderij in Overasselt

- Activiteiten Stichting Ruilvoet in Lent

- Vroege Kermis OEV in Millingen aan de Rijn

- Kleurfabriek Nijmegen activiteiten voor gezinnen AZC en buurtbewoners

De Don Boscoprijs

De Stichting heeft voor de jaarlijkse Don Bosco prijs een extra bijdrage van euro 1000.- gereserveerd. Een onafhankelijke jury beoordeelt welk project daarvoor in aanmerking komt. Voor aanvragen en informatie: secretariaat SSBK, Lindestraat 2, 6566 ZV Millingen aan de Rijn. Of e-mail: info@stichtingsteunfonds.nl. Zie ook: https://www.stichtingsteunfonds.nl/ voor informatie over de aanvragen.

Uitgelicht

Digitale krant