DVSG scoort moeizaam

GROESBEEK - DVSG speelt thuis tegen SVO ’68. SVO begint goed en keeper Stan Peters verricht al in de derde minuut een goede redding voor DVSG. In de achtste minuut gaat het echter toch mis en scoort SVO de 0-1.

DVSG probeert het, maar kan de bal niet controleren en komt zo moeilijk aan voetballen toe. Het is dan ook verrassend dat het in de 19e minuut wel lukt om een diepe bal te geven en uit de voorzet weet Ivo van Balkom de 1-1 te scoren. Helaas voor DVSG komt meteen na de aftrap al de 1-2 tot stand en staat DVSG weer tegen een achterstand aan te kijken.

Na rust begint DVSG beter te voetballen en krijgt in de 52 e min een goede kans uit een vrije trap. Helaas belandt ook na driemaal inschieten de bal niet in het doel. SVO blijft gevaarlijk in de counter. In de 60e minuut wordt Wout Pouwels gewisseld voor Sem Kamps. DVSG gaat nu vol op de aanval spelen en neemt verdedigend veel risico’s. En volgt opnieuw een situatie waar de bal drie maal wordt ingeschoten, maar niet in het doel belandt. Gijs Bach krijgt in de 80e minuut een goede kans, maar de keeper tikt zijn schot net over het doel.

Zo gaat ook een schietkans van Rens Hubers niet in het doel. SVO laat het na om de wedstrijd te beslissen uit een counter en DVSG kan de gecreëerde mogelijkheden niet verzilveren. Zo eindigt deze wedstrijd in een 1-2 verlies voor DVSG. Volgende week speelt DVSG uit tegen Overasseltse Boys en zal het ook moeilijk worden om van deze tegenstander te winnen.