Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Dertig kinderen doen de Eerste Heilige Communie in Groesbeek

GROESBEEK – Onder begeleiding van enkele muzikanten van fanfare Wilhelmina kwamen zondagmorgen even na 10.00 uur dertig communicantjes de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek binnen.

De kerk was gevuld met vaders, moeders, broers en zusjes, opa's, oma's, ooms en tantes en overige familieleden. De communicantjes waren afkomstig van basisschool 't Vossenhol (7) , openbare school De Sieppe (5), Adelbrecht Windekind (1), basisschool Breedeweg (6), Op De Heuvel (4) en Op De Horst (7). De communieviering werd voorgegaan door Pastoor Henk Janssen en muzikaal opgeluisterd door jeugdkoor Mikado. Alle 30 meisjes en jongens mochten bijna aan het eind van de communie dienst voor de eerste maal de Heilige Communie ontvangen, dat was voor velen een hoogtepunt.
In de goede tijd waren er 150 communicantjes en werden er vier diensten gehouden, nu zijn het er slechts 30 van alle scholen in Groesbeek en kon het met één viering afgedaan worden. Het vorig jaar waren het er nog 50 kinderen die de communie deden.

Meer berichten