Logo gemeentenieuwsonline.nl

Aanmelden KBO Kunstgeschiedenis gestart

GROESBEEK - KBO Groesbeek/De Horst organiseert vanaf september voor de zesde keer een cursus kunstgeschiedenis. Deze vindt plaats in de benedenzaal van SCC De Mallemolen op in principe de 1e maandag van de maand van 19.30- 21.15 uur.

Er is plaats voor 25-30 personen. De docente is Marjon Rath uit Nijmegen, docente culturele en kunstzinnige vorming aan het Karel de Grote College in Nijmegen. De kosten voor leden van KBO Groesbeek/De Horst zijn 70,00 euro voor tien bijeenkomsten bedragen. Niet-leden betalen 82,50 euro. De data zijn (onder voorbehoud) zijn: 2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december, 6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei en 8 juni (in verband met pinksteren).

In de cursus wordt gekeken naar de kunst en de tijd van de Gouden eeuw: de positie van de Nederlanden na de Spaanse overheersing en de oorzaak en gevolgen van de groei van Amsterdam en daarmee de bloei van de kunsten op beeldend vlak en architectuur. Beroemde schilders zullen aan bod komen zoals Rembrandt, Vermeer en Hals. Ook is er een kijkje bij de buren in die tijd die onder de stijlperiode barok vallen, zoals Velasquez en Rubens. Een boeiende tijd, met onder andere de VOC en de tulpenmanie! Inschrijving is nu al mogelijk. "Stuur een mail naar Wim Moll: w.moll@kpnmail.nl of bel 024 3974353."

Meer berichten