DVSG ontmoet een van de mogelijke kampioenskandidaten

GROESBEEK - Zondag 19 mei speelde DVSG tegen Overasseltse Boys die nog mogelijkheden hebben voor het kampioenschap. De eerste helft was een wedstrijd zonder echte kansen van beide zijden. In de tweede helft was er een wissel bij DVSG; Paul Vissers voor Tijs de Jong.

DVSG begint goed en creëert enkele kansen. Maar Rico Voeten, Tijmen Heus en Gijs Bach komen niet tot scoren. Na een kwartier komt Overasseltse Boys steeds beter onder de aanvallende druk van DVSG uit. De eerste keer wordt de bal tegen de paal geschoten. In de 65e min krijgt Overasselt echter een penalty en scoort hieruit de 1-0. DVSG gaat nu nog aanvallender spelen en creëert wat kleine kansjes. Er wordt ver van de eigen goal gespeeld, met alle risico’s van dien. Pas in de 83e min weet DVSG na goed samenspel voorin de 1-1 te scoren. Gijs Bach kan de gelijkmaker binnen tikken. Het lijkt dat DVSG vandaag een goed resultaat gaat halen tegen een van de kandidaten voor het kampioenschap. Helaas is het voor DVSG, zoals al vaker dit seizoen niet mogelijk om deze stand vast te houden en valt in de 87e min de 2-1 en verliest DVSG onverdiend deze wedstrijd.

Volgende week speelt DVSG de laatste wedstrijd thuis tegen VVLK, de beslissing wie als laatste of een na laatste eindigt dit seizoen in de 5e klasse E.