Logo gemeentenieuwsonline.nl
Functionarissen Schutterij. (foto: Diana Smits)
Functionarissen Schutterij. (foto: Diana Smits)

Schutterij Vriendenkring Leuth honderd jaar

LEUTH - Na een geslaagd grensland schieten op 11 mei staat Vriendenkring aan de vooravond van het jubileumweekend. "Wij gaan er met alle dorpsgenoten en overige belangstellenden een geweldig pinksterweekend van maken."

Zaterdag 8 juni: Sport- en speldag vanaf 11.00 uur rondom De Vriendenkring: Hiervoor heeft zich al een tiental bedrijven en verenigingen uit Leuth aangemeld om te strijden voor eeuwige roem. "Spel en sport waarbij samen plezier centraal staat en we afsluiten met een luxe barbecue." Kunstrijwielvereniging Juliana geeft twee maal een demonstratie en iedereen is welkom om getuige te zijn van dit dorpsspektakel.

Zondag 9 juni is er jubileumkoningschieten (13.00 uur). Schutters verzamelen zich om 12.30 uur! De jubileumreceptie is van16.00 – 18.00 uur en aansluitend is er een feestavond met de bekende coverband: Anderkovver.

Maandag 10 juni wordt gestarten om 09.30 uur met een ledenontbijt, een rondtocht met de jubileumkoning(in) en een aansluitend matineé met medewerking van Sowieso vanaf 13.00 uur.

De zondag kun je qua opzet vergelijken met de kermismaandag. "Ons maandagprogramma heeft een insteek zoals we die normaal ook op de kermisdinsdag zien met alle leeftijdsgroepen uit Leuth en omstreken aanwezig. U ziet het, er is voor ieder wat te doen en we hopen u uiteraard te begroeten tijdens één of meerdere activiteiten. Nodig ook je vrienden en kennissen van buiten Leuth om mee te genieten van de unieke Leuthse schutterssfeer", aldus voorzitter Leo Verriet, namens de commissie 100 jaar Schutterij Vriendenkring.

Meer berichten