Logo gemeentenieuwsonline.nl

Smartlappenfestival Tranendal tussen de Heuvel

GROESBEEK - De elfde editie van Tranendal tussen de Heuvels zal plaats vinden op hemelvaartsdag 30 mei. Al elf jaar een feestelijk en gezellig begrip in het Groesbeekse dorp. Een herkenbaar feest voor jong en oud, de ouderen genieten op de diverse terrassen van de muziek, de kinderen huppelen tussen de diverse attracties zijn, de jongeren een pilsje happen en de koren uitbundig hun liederen zingen.

Het organiserend comité heeft er samen met Ochaarm de schouders weer onder gezet. Het heeft af en toe bloed zweet en tranen gekost, maar er staat jullie een mooie dag te wachten. Tijdens Tranendal tussen de Heuvels kan een ieder genieten van achttien koren en muziekgezelschappen, afkomstig uit geheel Nederland. Het zijn diverse koren, Shanty koren, maar ook levensliederen en smartlappen.

Het smartlappenfestival start om 12.00 op het Marktplein. Het Groesbeekse Smartlappenkoor Ochaarm opent het festival met lekkere meezingers. Daarna gaan alle koren hun plaatsen in nemen bij de diverse cafés, restaurants, cafetaria en andere locaties in het dorp. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de roze ballonnen. Rond de klok van 17.00 uur verzamelen alle koren zich weer op het Marktplein, waar Ochaarm weer hun smartlappen ten gehore brengen, daarna sluit Regroove het af.

Om 17.00 uur starten bij diverse cafés live bands: Dark Rose, Bone Lazy en Bob &Co. Het festival is gratis, maar om de kosten te dekken worden er weer fleurige 'Smartlepkes' verkocht, die gemaakt zijn door de leden van Ochaarm. Voor vier euro kun je daarmee het festival sponsoren. Mis dit collectors item niet! Je maakt er jezelf en de dag nog fleuriger door.

Meer berichten