Logo gemeentenieuwsonline.nl
Duitse Winnaars. (foto: Hans van Wijk)
Duitse Winnaars. (foto: Hans van Wijk) (Foto: Hans van Wijk)

Internationaal voetbal bij Heumen

HEUMEN - In Heumen vindt op 31 mei, 1 en 2 juni voor de 38e maal de internationale jeugdvoetbal happening plaats. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het Interreg V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).


Het belangrijkste is natuurlijk het jeugdvoetbaltoernooi zelf: De Autena CUP 2019. Dit jaar met 147 deelnemende teams, waarvan er 28 uit het buitenland komen. Er wordt gespeeld in twintig categorieën verdeeld over Onder 19 tot en met Onder 7. Nieuwe deelnemers op het toernooi zijn ondermeer: Vierlinden DJK uit Duisburg-Duitsland, Pelican Rangers uit Hull (Engeland) en DSS uit Haarlem. Uiteraard ook veel teams uit de directe omgeving. De wedstrijden vinden plaats op sportpark De Toppenberg aan de Maasstraat in Heumen en beginnen vrijdag om 18.00 uur en zaterdag en zondag om 09.00 uur.

Alle wedstrijden staan onder leiding van KNVB scheidsrechters. Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van de stichting Mijn Liefste Wens. Vrijdagavond 31 mei organiseert SV Heumen een gala-avond met verkiezing Sportman/sportvrouw van het Jaar. Zaterdagavond 1 juni zijn er om 18.30 uur de Praxis Games: een spelcircuit voor jeugd tot en met 12 jaar. En voor de jeugd ouder dan 12 jaar een Bubbel Voetbal toernooi. Komt dat zien: Op zondagavond 2 juni vindt er om 19.30 uur de Praxis Erewedstrijd plaats: SV Heumen heeft weer een oude traditie teruggehaald de Ouders/Managers wedstrijd : SV Heumen JO13-1 – Spondon Rovers U13. Voor al deze activiteiten op sportpark De Toppenberg is de entree gratis.

Meer berichten