Blinden kunnen objecten vasthouden en voelen tijdens de speciale rondleiding. (foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek)
Blinden kunnen objecten vasthouden en voelen tijdens de speciale rondleiding. (foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek) Foto: Archief Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Rondleiding voor blinden en slechtzienden

zaterdag 8 juni 2019 13:00

GROESBEEK - Zaterdag 8 juni is er in het Nationaal Bevrijdingsmuseum van 13.00-14.30 uur een speciale themarondleiding voor blinden en slechtzienden.

Het motto van de dag is: kijken mag met je handen. De gids vertelt het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten en er is voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaatkoffie en proef bevrijdingsbrood naar origineel recept.

Wie met het openbaar vervoer komt wordt opgehaald bij bushalte De Oude Molen om 12.34 uur, aansluitend op het arriveren van bus 5 vanaf station Nijmegen. Na de rondleiding kunt u ook worden teruggebracht naar de bushalte. Volwassenen: 12,50 euro, kinderen (7 - 17 jaar): 6,50 euro. Begeleiders (maximaal 1 begeleider per persoon) en museumkaarthouders gratis toegang. Hulphonden toegestaan.

Reserveren is noodzakelijk: 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, Groesbeek.