Afbeelding

Kindercollege over kinderen in de Tweede Wereldoorlog

dinsdag 11 juni 2019 16:00

MALDEN - Op dinsdag 11 juni kunnen kinderen in Bibliotheek Malden luisteren naar een kindercollege van kinderboekenschrijver Fedor de Beer. Van 16.00 tot 17.00 uur vertelt hij over zijn ingrijpende boek ‘Het Kindertransport’. In dit boek gaat de dertienjarige Marit op zoek naar de verhalen van haar oma uit de Tweede Wereldoorlog.

Na de dood van Marits oma stapelen de raadsels zich in rap tempo op. Waarom verstuurde haar oma ansichtkaarten van over de hele wereld naar zichzelf? En wat betekenen de vreemde tekens en de datum in het medaillon dat Marit van haar erft? Met hulp uit onverwachte hoek ontrafelt Marit de waarheid over haar oma. Haar speurtocht eindigt bij de trein vol Joodse kinderen die in juni 1943 van Vught naar Sobibor denderde: het Kindertransport. Ter nagedachtenis aan alle 1269 kinderen die hun dromen nooit waar konden maken, schreef Fedor de Beer zijn boek. Hij neemt je in dit kindercollege mee naar het jaar 1943.

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Meld je op tijd aan via malden@obgz.nl of in de vestiging.