Dementie en mantelzorg Hoe houdt de mantelzorger het vol?

maandag 3 juni 2019 19:30

GROESBEEK - Op maandagavond 3 juni is het eerstvolgende Alzheimer Café in ’t Groeske in Groesbeek.

Het Alzheimer Café biedt een veilige, informatieve en gezellige avond voor mensen met dementie en hun familie, vrienden of buren. Iedereen kan vragen stellen en ervaringen delen. Onder het publiek van het Alzheimer Café bevinden zich ook tal van lokale hulp- en dienstverleners. Ook zij delen graag hun ervaringen en adviezen met de bezoekers.

Op 3 juni spreken we uitgebreid over mantelzorg. Er zijn veel mensen die naast hun eigen leven ook de zorg hebben voor iemand met dementie. Zij doen dat met liefde, de mantel der liefde, maar af en toe is ondersteuning welkom. Vrijwilligersorganisatie Mantelzorg Berg en Dal spant zich in voor de talrijke mantelzorgers in de gemeente Berg en Dal. Een vrijwilliger van Mantelzorg Berg en Dal en de coördinator van Forte Welzijn zijn de gastsprekers. Zij praten vooral over de ondersteuning die voor de mantelzorger beschikbaar is.

Het Alzheimer Café vindt plaats op 3 juni in Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 in Groesbeek. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur, start van het programma om 19.30 uur. Afsluiting 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor een kop koffie wordt gezorgd.