Trio Surquin. (foto: John Woudt)
Trio Surquin. (foto: John Woudt) Foto: John Woudt

Drie kleine zomerconcerten

zondag 16 juni 2019 14:15

GROESBEEK - Op 16 juni presenteert hoboïste Lidia van der Vegt voor de 32e keer een seizoenen-concert. Het programma - dat deze keer het thema 'Verlangend, Vol en Vliedend' heeft meegekregen - bestaat uit drie verschillende miniconcerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie de zomer zal inluiden.

Aan de muur zijn er schilderijen te bezichtigen van kunstenaar Ron Claassen. In de pauzes kan men genieten van cake met aardbeien en vruchtendrank. (Omdat het ook vaderdag is krijgen vaders hun cake gratis.) Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren. Het wordt een bijzondere afwisselende middag door de diverse stijlen muziek; Klassiek, Venetiaans, Zuid-Amerikaans en Portugese Fado. De Musici: 'Trio Surquin' bestaande uit zangeres Maria João Carmo (al eerdere optredens in Groesbeek), gitarist Raimond Surquin en ?uitist Miquel Padros.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en John Woudt. Harry Janssen maakt weer prachtige creaties van zomerbloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15, 15.15 en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst eerste of tweede concert 12,50 euro (voor de rest van de middag), bij binnenkomst laatste concert 7,50 euro. Kinderen: 2,50 euro. Kerkstraat 18, Groesbeek. Reserveren is aan te raden. Mail daarvoor naar: <lidiafrancis@yahoo.com>.Zie ook<www.lidiafrancis.nl>.