Afbeelding

Midzomerstiltewandeling naar de Sint-Jansberg

vrijdag 21 juni 2019 18:00

GROESBEEK - Iedere donderdag organiseert Naar Buiten vanuit het Nederlands wijnbouwcentrum mooie wandelingen vanuit deze locatie.

Op 21 juni begint onze zomer. De langste dag met de daarbij de kortste nacht van het jaar. Een prachtige dag voor een ander soort wandeling, een uitnodiging om te genieten in de natuur en deze eens anders te beleven, in stilte. Want in de stilte zie, hoor, ruik en voel je veel meer. Midzomer is van oudsher een moment om dankbaar te zijn en stil te staan bij het licht en het donker. En dit in de schemer van de sprookjesachtige Sint-Jansberg.

"De avond begint om zes uur op het mooie terras van het Nederlands wijnbouwcentrum. Waarna we na een korte introductie op weg gaan naar een van de mooiste natuurgebieden in het rijk van Nijmegen de Sint-Jansberg. Waar we vanaf daar verder in stilte wandelen met tussendoor ruimte voor pauze en een passende oefening of meditatie. Ruim twee uur later zullen we weer terug zijn en sluiten we de avond af midden in de bloeiende wijngaard met thee en wat lekkers uiterlijk om negen uur sluiten we dan de avond af. Je kunt het Nederlands Wijnbouwcentrum vinden aan de Bredeweg 2 in Groesbeek.

En je kunt kosteloos met deze activiteit kennismaken en deelnemen aan deze manier van wandelen en natuur beleven. Ervaring is niet nodig en het wandeltempo is rustig. Zorg wel voor goede wandelschoenen. Het is wel van belang om je even aan te melden via de mail: social@nederlandswijnbouwcentrum.nl. Of telefonisch op 06 10180321 (Ron Hoenderboom). Via dit nummer is er ook meer informatie te verkrijgen."