Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) (Foto: Peter Hendriks)

Smartlappen Festival zorgt voor een bomvol centrum van Groesbeek

GROESBEEK – Voor de elfde maal heeft het Smartlappen Festival 'Het Tranendal tussen de Heuvels' op hemelvaartsdag in Groesbeek weer voor een bomvol centrum van Groesbeek gezorgd.

Ook ditmaal waren er liefst 19 smartlappenkoren afkomstig uit heel Nederland, die hun smartlappen en niet te vergeten de alom bekende meezingers over het centrum van Groesbeek strooiden vanaf de terrassen bij de veertien horecagelegenheden in het centrum van Groesbeek. De spits werd om 12.00 uur afgebeten door het medeorganiserende smartlappenkoor van eigen bodem 'Ochaarm', dat met de smartlappen tevens het startsein gaven op het bomvolle Marktterrein.

Hierna vertrokken de 19 koren naar de voor hen gereserveerde terrassen, waar ze beurtelings hun smartlappen ten gehore brachten. Bij elke horecagelegenheid konden de koren rekenen op een grote belangstelling, zodat het een gezellige boel werd waarbij op de bevolkte terrassen uit volle borst werd meegezongen. Ook aan de activiteiten voor de kinderen was ruimschoots gedacht, op drie locaties in het centrum konden zij zich voortreffelijk vermaken met onder andere springkussens in diverse vormen. De leden van Ochaarm brachten vervolgens de eigen gemaakte fleurige 'Smartlepkes' aan de man om de kosten te dekken van deze grandioze dag. Ochaarm sloot de dag weer op een bomvol Marktterrein af waarna de plaatselijke band Regroove de dag spetterend afsloot. Het kan gezegd worden dat het Smartlappen festival een van de grootste activiteiten is die Groesbeek rijk is, wat te danken is aan het organiserende comité en Ochaarm.

Meer berichten