Logo gemeentenieuwsonline.nl

Broodfonds Solidariteit in een nieuw jasje

NIJMEGEN - Het broodfonds is inmiddels een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu dertien jaar met landelijk al 500 groepen waar meer dan 23.000 ondernemers aan mee doen. Nijmegen krijgt er een Broodfonds bij na een speciale informatieavond op 18 juni.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds waarin de deelnemers elkaar kennen en vertrouwen. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Volgens de initiatiefnemer André Jonkers valt deze solidariteit bij de ondernemers in goede aarde omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten ze precies wat er met hun geld gebeurt.
Het Broodfonds is voor alle soorten ondernemers zowel zzp-ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal 50 deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. De informatieavond op dinsdag 18 juni is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen gaan starten. Een kort filmpje is te zien op www.broodfonds.nl. De avond is in Start Up Nijmegen aan het Stationsplein 26, aanvang 19.30 (inloop 19.00 uur). Aanmelden via de website.

Meer berichten