Barbecue jij brandveilig?

Algemeen

REGIO - Het weer is weer aangenaam en dat betekent dat we lekker buiten gaan leven. Veel mensen steken dan graag de barbecue aan, in de tuin, op balkon of bij tent of caravan. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doet u als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit?

Hier enkele tips om veilig te barbecueën;
Neem de tijd, reken op minstens een half uur. Zodra de kolen gloeien, dus niet meer vlammen, dan
kunnen de spiesjes erop.
Ga nooit in huis barbecueën. Gloeiend houtskool geeft veel koolmonoxide af. U loopt dan het ge-
vaar op koolmonoxidevergiftiging .
Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond. Zorg dat de barbecue niet omver kan worden
gelopen.
Scherm de barbecue af met een windscherm of kies een windvrije plaats en houd rekening met de
windrichting ( overwaaien van vonken ).
Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van de barbecue.
U kunt niet overal barbecueën, houd je aan de plaatselijke regels.

Meer tips staan op https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/barbecueen.

Uitgelicht

Digitale krant