Logo gemeentenieuwsonline.nl
Stroomopwaarts op het 3 Oever Festrival 2019. (foto: Feline van Die)
Stroomopwaarts op het 3 Oever Festrival 2019. (foto: Feline van Die) (Foto: Feline van Die)

Speel mee tijdens het 3 Oever Festival Saxofonisten gezocht!

REGIO - Schrijf je in voor het gelegenheidssaxofooncollectief 'Stroomopwaarts'.

Dit jaar al weer de vierde editie van het 3 Oever Festival in de Gelderse Poort het derde weekend van september (20-21-22 september). Op en rond de oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom.

Net als vorig jaar zal 'Stroomopwaarts!' weer van zich laten horen! Dit gelegenheidssaxofooncollectief is samengesteld uit saxofonisten uit het festival gebied en omstreken. Vaak spelen de deelnemers ze in de plaatselijke muziekverenigingen en bands.

Speciaal voor deze gelegenheid worden dit jaar stukken geschreven. Pianist Daniël van der Duim speelt samen met het 3 Oever Orkest zijn compositie Pentatonic. In één deel van dit uit vijf delen bestaande stuk zal Stroomopwaarts als blazers sectie optreden. De Nijmeegse componist Jos Engelhard componeert een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal 12, maximaal 72 saxofoons.

"Speel je saxofoon en vind je het leuk om hieraan mee te werken? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig) van tubax tot en met sopranino! Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen dus we kunnen wat schuiven. Ook professionals zijn welkom. Om deel te nemen schrijf je je voor 15 juni in. Vul het formulier in op de website www.3oeverfestival.nl

Tijdens het festival treed je een aantal keren op onder andere zaterdagavond op de Jazzboot. Als muzikant vaar je dan gratis mee en kun je genieten van het programma op de boot."

Meer berichten