Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Horster spektakeldag zet heel sportpark De Horst op z'n kop

GROESBEEK -DE HORST – Op een zonovergoten sportpark De Horst is eerste pinksterdag de 28ste editie van de Horster Spektakeldag afgewerkt.

Liefst dertig teams – waaronder drie jeugdteams van 5- tot 10 jaar hebben met volle overgave gestreden op de 17 spelen die op de velden van voetbalvereniging DVSG waren opgesteld. Met ruim zestig vrijwilligers werd alles in goede banen geleid en zo'n dertig scheidsrechters zorgde ervoor dat de ruim vierhonderd spelers de punten kregen toebedeeld die ze verdiend hadden. De sporters werden de hele middag gadegeslagen door familie, vrienden en bekenden zodat het een drukte van jewelste was op sportpark De Horst.

Ook de Captains van de teams hebben het later op de middag tegen elkaar opgenomen om de felbegeerde titel Captain 2019 in de wacht te slepen. Traditiegetrouw werd zondagavond om 18.00 uur de koe Bertha 28 op het hoofdveld van DVSG losgelaten om de deelnemers rijk te schijten. Het veld was verdeeld in 600 vakken die te koop waren voor een euro per vak. De deelnemers stonden in de rij om een vak te bemachtigen. In het vak waar Bertha 28 schijt krijgt diegene die er op gewed had 25 procent van de inleg zo'n 150 euro. Het is en was een geweldig weekend, laat een van de organisatoren Ton Kersten weten, dat doet de vereniging goed.

Meer berichten