Schakers Mook pakken brons
Logo gemeentenieuwsonline.nl
de halve finale. Links Piet de Leeuw (Mook), rechts Martin Weijssenfeld (Elster Toren).
de halve finale. Links Piet de Leeuw (Mook), rechts Martin Weijssenfeld (Elster Toren).

Schakers Mook pakken brons

MOOK - Voor de tweede maal in haar geschiedenis wist schaakvereniging Mook zich te plaatsen voor de finaleronde van de OSBO-Cup, het bekertoernooi van de Oostelijke Schaakbond. Deze wedstrijd vond plaats in Arnhem op zaterdag 1 juni.

"In de halve finale tegen Elster Toren waren we op alle borden de underdog. Toch kwam Mook al snel op voorsprong door Niek van Diepen, die een stuk cadeau kreeg. Een wanhopig dameoffer werd snel weerlegd. Helaas kon alleen Huub Blom hier nog een halfje aan toevoegen, de andere twee spelers verloren na taaie strijd."

De troostfinale tegen Schaakstad Apeldoorn begon met een 1-0 voorsprong, omdat een van de Apeldoorners ziek was geworden. Maar weer hadden alle drie overgebleven tegenstanders een hogere rating. Piet de Leeuw kwam solide uit de opening, en hij mocht al snel een halfje bijschrijven. Niek van Diepen werd matchwinnaar door een fraaie combinatie, die een toren opleverde. De tegenstander van Jorg Benningshof probeerde het nog heel lang, maar het was en bleef remise. De 3-1 overwinning was goed voor de hoogste plaats ooit van Schaakvereniging Mook in de OSBO-cup: brons.

Meer berichten