Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Open Boerderijdag trekt vele honderden bezoekers in Groesbeek

GROESBEEK – Het melkveebedrijf van de familie Nillesen aan de Lage Horst 6 in Groesbeek heeft over belangstelling niet te klagen gehad tijdens de Open Boerderijdagen waar het bedrijf ook aan meedeed.

Zij hadden de deuren van hun bedrijf niet wijd, maar wagenwijd open gezet zodat de bezoekers – veel ouders met kinderen vergezeld van opa's en oma's – zodat zij het echte boerenleven met eigen ogen konden ervaren. Het maakte bij velen een diepe indruk om te zien welke weg de melk aflegt van de koe op de boerderij totdat de pak melk, vla, yoghurt, karnemelk en roomboter in de koeling verschijnt. Bij melkveebedrijf van Nillesen was men op het juiste adres, voor tien uur stonden er al belangstellenden te wachten om het bedrijf met 170 melkkoeien en 80 stuks jong vee van dichtbij te kunnen bekijken.

"Wij doen aan deze open boerderijdagen mee om zo een binding met de burger te krijgen", aldus Martien Nillesen. Zo kunnen de mensen met eigen ogen aanschouwen wat je ervoor moet doen om voedsel te produceren. "Wij zijn een van de 45 melkbedrijven in Nederland die aan deze open dag meedoen, dankzij Campina die de randvoorwaarden heeft geschept." Voor de kinderen waren er allerlei spellen die uiteraard met koeien te maken hadden zoals Ontmoet de koe, voer de koe, Skippy Koe Race, melkpak vissen bij de koe in de buurt, productenmemory, melkwegrace, schminken en kleuren. Daarnaast kon iedere aanwezige – en dat waren er vele honderden – genieten van de gratis melkproducten die door Campina ter beschikking werden gesteld. Bij het naar huis gaan konden de kinderen de antwoorden van de quiz inleveren waarvoor ze een medaille als herinnering in ontvangst mochten nemen. Als sluitstuk van de open dag werd er een vaarskalfje geboren.

Meer berichten