Logo gemeentenieuwsonline.nl

Protestantse kerk Groesbeek houdt weer Open Kerk

Kerk aan de Groesbeek
Kerk aan de Groesbeek (Foto: Marijke Bleeker)

GROESBEEK – 21 juni is de start van de zomeropenstelling van de protestantse kerk aan de Groesbeek. Met als doel de inwoners van Groesbeek, de regio en vakantiegangers gelegenheid te geven een kijkje te nemen in de historische kerk aan de Groesbeek.

Dit kerkgebouw met zijn eeuwenoude toren is een juweeltje! Vanaf 21 juni t/ot en met Monumenten Weekend in september is de Kerk aan de Groesbeek iedere vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Dat kan dankzij een grote groep vrijwilligers die, ook door de oproep in deze krant, zich hebben aangemeld: gastenontvangers, muzikanten, zangers, kunstenaars en een Qigong docent. Het volledige programma Zomeropenstelling, tot zover bekend staat op www.pkn-groesbeek.nl.

Vrijdag 21 juni zingt sopraan en muziekdocente Tineke Rietbergen uit Mook. Arie Hogendoorn, organist tijdens de zondagse kerkdiensten, begeleidt haar en speelt ook solo. Vervolgens geeft Tineke een zangworkshop. "Laat u verrassen! Kom meedoen. Mannen, vrouwen. Jongens en meisjes. Van zingen word je blij! Ook van de schilderijen van Ron Claassen uit Nijmegen. Kleurrijk, abstract en vrolijk. Zijn werk is te zien op 21 en 28 juni. Op de site www.zorgvoorzang.nl kunt u alvast kennis maken met de zang van Tineke Rietbergen. Vrij entree. Gift welkom. U ook! Open van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden voor de zangworkshop is gewenst. Dat kan via info.pkn.groesbeek@gmail.com."

Meer berichten