(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

, 2019 Jubileumjaar, Sacramentsdag 23 juni Honderd jaar Kapel Onder de Bogen

Algemeen

GROESBEEK - Zondag 23 juni is het Sacramentsdag. In het kader van het 100 jarig jubileum van Kapel Onder de Bogen wordt dat gevierd op park Dekkerswald met een zondagviering in de open lucht op het grasveld nabij de kapel aan de kant van brasserie De Serre. Het thema is: 'gebroken om te delen'. Aanvang: 10.30 uur. Bij regen of onweer wordt de viering naar binnen verplaatst.

In de buitenlucht op het gras bij de kapel kijken de aanwezigen vier kanten op. Naar de Eikenhorst in het oosten, het Herstelcentrum in het zuiden, het Longcentrum in het westen en De Plataan in het noorden. Elk huis heeft zijn eigen specifieke zorg voor bewoners en herstellenden. Met onze blik gericht naar de windrichting waar het huis staat wordt die zorg belicht. Onze ogen gaan als het ware in processie van het ene naar het andere huis, van het oosten naar het zuiden, naar het westen en het noorden. Niet alles is rooskleurig in het leven, een mens kan gebroken worden door wat hem overkomt. Dat maakt een mens niet minder mens. De mens, zorgverlener of zorgontvanger, kan blijven delen, geven en ontvangen en daar vreugde aan beleven.

Brood breken en delen. Doorgaans wordt er tijdens de zondagviering communie gedeeld. Deze keer breken we zelf de broden en delen dat met elkaar, geven en ontvangen het brood en de brokstukken worden opgehaald. Precies zoals gebeurde ten tijde van de wonderbare broodvermenigvuldiging. Voor de mensen die zich dat mooie indrukwekkende verhaal niet herinneren: Geen nood. Het verhaal, volgens het evangelie van Lucas, wordt voorgelezen.

Er is muziek en de cantors zingen. Natuurlijk wordt de viering begeleid door muziek. Passende muziek via een muziekinstallatie en liederen gezongen door de cantors. En natuurlijk mag iedereen mee zingen. Iedereen is welkom. Bewoners en mensen die verblijven op Dekkerswald, familie en verwanten en ook mensen van buiten Dekkerswald om met elkaar te vieren, te breken en te delen. Zondag 23 mei, 10.30 uur, openluchtviering bij Kapel Onder de Bogen, park Dekkerswald, Sacramentsdag.

Uitgelicht

Digitale krant