Afbeelding

Nieuwe jonge koningen bij Sint-Sebastianusgilde in Middelaar

Algemeen

MIDDELAAR - Op 2e pinksterdag, 10 juni werd het jaarlijkse Koning(in)­schieten gehouden op het schuttersterrein De Kolk van Gilde Sint Sebastianus, waar Marco Hermsen zich tot de nieuwe koning van het gilde heeft geschoten.

Ook heeft Juup Boekholt zich tot jeugdkoning van het gilde geschoten. De uitdaging van dit Koning/inschieten ging tussen gildezuster Willemien Thoonen en gildebroeders Sjaak Gossens en Marco Hermsen.

Heel bijzonder voor Marco, want hij was in 2018 Jeugdkoning. Marco wist de titel in deze zeer spannende strijd te winnen. Bij het 27e schot op de romp heeft Marco zich tot Koning 2019 geschoten. Hij is de jongste Koning ooit.

De uitdaging bij de jeugd ging tussen Juup Boekholt en Tim Kuiltjes. Juup Boekholt deed voor de eerste keer mee en heeft zich, op de vogel van de jeugd, bij het 24ste schot op de romp tot Jeugdkoning 2019 geschoten. Evenals voorgaande jaren heeft het publiek met het lepel schieten meegedaan en hiermee werden mooie vleesprijzen gewonnen. Rond 18.00 uur werden Marco en Juup geïnstalleerd tot Koning en Jeugdkoning 2019. Aansluitend was er gelegenheid voor de gildeleden, familie, publiek en gildes uit de regio om de beide Koningen te feliciteren. De middag werd gezellig opgeluisterd door muziekkapel De Everlanders. De kinderen werden vrolijk geschminkt en konden volop genieten van het springkussen. Het was een zonnige, sportieve en geslaagde middag voor het Gilde Sint-Sebastianus.

Uitgelicht

Digitale krant