Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mookerheide. (foto: Marjolein Pieks )
Mookerheide. (foto: Marjolein Pieks ) (Foto: marjolein Pieks )

Op te richten Pelgrimshuis zoekt vrijwilligers

MOOK - De route van de Walk of Wisdom loopt langs het Maasdorp dat gelegen is in Noord-Limburg aan de voet van de Mookerheide. Hier biedt Ryon pelgrims van de Walk of Wisdom een slaapplek aan voor pelgims, nu nog bij haar thuis.

Het pelgrimshuis gaat zowel onderdak bieden aan individuele wandelaars als aan groepen. Het is fijn om mensen van hart tot hart te ontmoeten. Van toekomstige vrijwilligers is het de bedoeling dat ze open staan voor... en affiniteit hebben met pelgrims. Maar ook schoonmaakwerk en het ontvangen van pelgrims is een taak. Het overnachten is op basis van een vrijwillige donatie. Ryon pelgrimeerde ook in verschillende landen, en is ook daar vrijwilliger geweest in herbergen. Door een blessure heeft ze nog niet de Walk of Wisdom gelopen, het plan ligt er nog.

Ryon is vrijwilliger bij de Walk of Wisdom die in 2015 werd opgericht door pioniers Damiaan Messing en Manja Bente. Ze knoopt onder meer de pelgrimsveters waar wandelaars hun 'vogelringetjes'aan bevestigen. De pelgrimsroute voert in 136 kilometer rondom Nijmegen langs bossen, velden, polders, beekjes en dijklandschappen nodigt uit om te bezinnen. Even geen telefoon, geen internet of luidruchtige en lange gesprekken, maar een tocht die de drukke en snelle westerse wereld eventjes uitzet.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of meer informatie over de plannen van Ryon of de Walk of Wisdom? Bel of mail naar ryongroenen@hotmail.com.

Meer berichten