Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jongeren Werkenrode Jeugd blij met elektrische tandem

GROESBEEK - Niet alle jongeren van de groep Burcht Lariks, op het terrein van Plurynlocatie Werkenrode Jeugd in Groesbeek, hebben de vaardigheden om zelfstandig te fietsen. Met behulp van de elektrische tandem, die zij vrijdag 7 juni van de Stichting Buitenkans mochten ontvangen, kunnen ze vanaf nu toch op pad.

Burcht Lariks is een behandelgroep voor acht jongeren met een intensieve zorgvraag, omdat zij complexe gedragsproblemen hebben, psychiatrische problematiek en een autistische beperking. De jongeren hadden aangegeven dat ze meer willen bewegen en activiteiten buiten het terrein willen ondernemen. Maar dat is niet eenvoudig. Zij kunnen vaak niet zelfstandig fietsen of kunnen het drukke verkeer niet overzien. Daarbij is het nogal een onderneming om in Groesbeek te komen, door de heuvelachtige omgeving. En dat terwijl ‘even uitwaaien’ en deel uitmaken van de samenleving juist zo belangrijk zijn voor deze groep.

Een elektrische tandem zou een uitkomst zijn, zo bedachten begeleiders. Jongeren gaan bewegen en de fiets biedt familieleden en vrijwilligers de mogelijkheid om een activiteit te ondernemen met een jongere. Stichting Buitenkans bleek bereid om de fiets te financieren. Pluryn’s fietsenwinkel en werkplaats BikeWerk gaf een aantrekkelijke korting. Stichting Buitenkans biedt mensen uit de regio Nijmegen, die minder mogelijkheden hebben, een kans om zich te ontwikkelen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur.

Bianca van Raamsdonk van Stichting Buitenkans overhandigde symbolisch een cheque voor de aanschaf van de tandem aan jongere Jesslyn.

Meer berichten