Logo gemeentenieuwsonline.nl
Groepsfoto geslaagde leerlingen. (foto: Hans Driessen)
Groepsfoto geslaagde leerlingen. (foto: Hans Driessen)

Examen Jeugd Eerste Hulp

MILLINGEN - Zaterdagmorgen 15 juni was het zover. Om 10.30 uur deden zeven leerlingen van groep 8 van de basisschool in Millingen examen Eerste Hulp en Reanimatie/AED voor een externe ehbo-examinator, de heer Koen Iepstra uit Nijmegen.

In de kantine van het sportcomplex van SC Millingen/Odio was Richel Bach het slachtoffer en de leerlingen konden hun kennis en vaardigheden tonen aan de ehbo-examinator. Telkens in groepjes van 2 en de anderen wachtten in de Bestuurskamer. Na afloop kon Koen Iepstra mededelen, dat alle leerlingen t.w. Lotte Buil, Luca Conrad, Milan Gerlag, Nikki van der Hoeven, Jan Honing, Sophie Janssen en Mika Roelofsma geslaagd zijn.
Door de voorzitter werd aan hen een medaille uitgereikt.
Het officiële ehbo-diploma volgt over enkele weken via de post. Daarnaast ontvingen ze nog een extraatje, een Eerste Hulp-trommeltje. De geslaagde leerlingen worden ook lid van de ehbo-vereniging. Na het examen kwamen ook veel ouders naar de kantine en waren trots, dat hun kind geslaagd is. Na de uitreikingen en groepsfoto’s op het buitenterras werd Koen Iepstra voor zijn objectieve beoordelingen bedankt. Van de ehbo-vereniging ontving hij een attentie.

Mevrouw Elly Daamen uit Leuth was ook aanwezig. In het kader van de Clubkas campagne gaf zij, namens de Ledenraad van de Rabobank Rijk van Nijmegen, de ehbo-vereniging een cheque van 1.398 euro. De ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankte de basisschool, de ouders van de leerlingen en Koen Iepstra voor de samenwerking en het vertrouwen.

Meer berichten