Logo gemeentenieuwsonline.nl
Duo Mezzo-Piano uit Mook
Duo Mezzo-Piano uit Mook

Zomeropstelling met duo Duo Mezzo-Piano uit Mook

GROESBEEK -Tijdens de zomeropstelling is de kerk in Groesbeek iedere vrijdagmiddag geopend van twee tot vier uur. Veel muzikanten verlenen hun medewerking.

"Tineke Rietbergen. Zangdocente. Zangeres. Sopraan. Woont in Mook. "Waarom ik meedoe aan Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek? Zes jaar geleden zong ik in die kerk tijdens een uitvaart van een vriendin, heel bijzonder. De sfeer, de rust, de ruimte, gastvrijheid en de geweldige akoestiek. Dat vergeet je als muzikant niet snel. Toen ik in deze krant een oproep zag om er muziek te maken tijdens de zomeropenstelling, heb ik meteen gereageerd. Die ruimte inspireert!

Afgelopen week heb ik er weer gezongen. De vaste organist van de kerk, Arie Hogendoorn, begeleidde mij bij liederen van Händel, voor hem ook een favoriete componist zo bleek, dus dat was heel fijn. Gedurende de zomeropenstelling verleen ik verschillende keren mijn medewerking, ook met andere musici samen. Ik heb er zin in! Op 28 juni zing ik een uur begeleid door Martin Meijers, zowel op orgel als op de piano. We kiezen dan uit een grotere variëteit en aansluitend kan een ieder die wil, weer meedoen met een Zzomerzangworkshop. Samen zingen? Een feestje! Stapt u zeker eens binnen.”

Vrijdag 28 juni. Vanaf 14.00 uur: Duo Mezzo-Piano. Vanaf 15.00 uur: Zing/zang/Samen. Voor jong en oud, mannen en vrouwen, onder leiding van Tineke. Er is een schilderijenexpositie van Ron Claassen uit Nijmegen. Meer info staat op www.pkn-groesbeek.nl.

Meer berichten