Stoker Toon Arts en bakker Henk Baltussen in het 'Bakhuus'. (foto: Albert van Hezewijk)
Stoker Toon Arts en bakker Henk Baltussen in het 'Bakhuus'. (foto: Albert van Hezewijk) Foto: Albert van Hezewijk

Buurderij De Lage Hof in het teken van de ambachtelijke broodproductie

zondag 7 juli 2019 10:00

OVERASSELT - Van rogge maaien op het veld, via malen in de molen, tot het bakken in de oven. De traditionele Maaidag van Buurderij De Lage Hof in Overasselt staat dit jaar in het teken van de ambachtelijk productie van brood. Op zondag 7 juli van 10.00 - 16.00 uur is de Buurderij de uitvalsbasis voor een fietsroute langs verschillende locaties die zelfstandig afgelegd kan worden.

Op Kasteelsestraat 5 ligt een routebeschrijving voor je klaar. Als eerste wordt de molen Zeldenrust aangedaan. De molenaar leidt je rond en vertelt over de geschiedenis van deze Oud Hollandse molen en het molenaarsvak. Daarna kun je een bezoek brengen aan de imkerij op het erf van De Munnikhof, een boerderij met een rijke geschiedenis. De volgende stop is bij Staatsbosbeheer. Vrijwilligers van de Buurderij maaien daar rogge met oude landbouwmachines. Tenslotte kun je (met de routebeschrijving) bij de Buurderij gratis een lekker broodje ophalen. Heerlijk vers gebakken in ons ‘Bakhuus’.

Weefexpositie
Op de Maaidag is ook een mooie expositie te bezichtigen van de Weefkring Nijmegen. Via een rode draad die door de boerderij heen slingert, kom je allerlei met de hand geweven doeken tegen, van theedoeken tot kunstwerken. Deze textiele werken geven een impressie van wat er allemaal mogelijk is met diverse garens. De Weefkring en de Buurderij zijn met elkaar verweven door deze oude ambacht.

Toegang Maaidag is gratis. Meer informatie over de Maaidag: buurderijdelagehof@gmail.com. Informatie over Buurderij De Lage Hof: www.buurderijdelagehof.nl.