(foto: Coerwinkel)
(foto: Coerwinkel) Foto: Coerwinkel

Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn, wie het kleine niet eert...

zondag 7 juli 2019 10:00

MILLINGEN - Op de eerste zondag van juli staat Millingen aan de Rijn sinds jaar en dag in het teken van oldtimers, die uit geheel Nederland, Duitsland en België naar het Historisch Vervoer komen. Een toertocht van totaal 350 deelnemers zal op 7 juli starten om 10.00 uur vanaf een tweetal locaties.

Het snelverkeer van restaurant De Fabriek in Heijen en de tractoren vanaf Harms Hoeve in Malden. Vanaf 11.00 uur zal in het centrum van Millingen aan de Rijn het dagprogramma van start gaan. In dit programma onder andere bijzondere voertuigen van allerlei aard, onderdelenmarkten de grootste Meccano tentoonstelling van Nederland.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor de Dinky Toys-tentoonstelling in combinatie met Bluebird Collections in Hotel Millings Centrum. Unieke exemplaren van dit merk en meegebrachte Dinky's kunnen worden getaxeerd. Een soort Kunst en Kitsch, maar dan in Millingen. Lang niet meer gezien misschien, maar er is een zaal vol miniatuur treinen, een prachthobby komt dat zien. Technische Lego en miniatuur-zelfbouwtractoren maken dit item compleet.

Het jubileum van de Scania V 8 vrachtautomotor 1969-2019, een geroffel dat het transport al 50 jaar begeleidt zal op een van thematentoonstellingen gevierd worden. Na de middag wordt het parcours aangevuld met een promenade van voertuigen uit de toertocht. Ter gelegenheid van hun 110-jarig bestaan zal op veler verzoek Juliana Bicycle Team enkele optredens verzorgen. Net terug van hun mega-evenement Londen-Millingen aan de Rijn op een eenwieler zullen zij hun kunnen laten zien.

Het zal de eenvoud zijn, de hang naar vroeger tijd, maar in ieder geval een uitlaatklep voor de dagelijkse stress wat een dag op Historisch Vervoer bij mensen losmaakt. Breng op zondag 7 juli eens een bezoek aan Millingen aan de Rijn en ervaar de passie waarmee de deelnemers hun hobby tonen. "En hobbyisten wilt u uw hobby aan het publiek tonen, mail ons we hebben nog plaats. De entree is gratis, en eventuele verdere informatie staat op www.historischvervoer.nl."