Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

KBO Ooij bezoekt Orchideeënhoeve in Luttelgeest

OOIJ – Het was woensdag 26 juni voor de Ooijse KBO een uitgelezen dag voor haar jaarlijkse dagreis, niet geteisterd door de tropische temperaturen van de
voorgaande dagen.

Exact om half negen vertrok het gezelschap in een bus van het familiebedrijf Toonen uit Nijmegen met 61 leden naar in de Noordoost-polder voor een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Door een tragisch afgelopen ongeluk op de A6 lag de aankomsttijd wat later dan gepland. Na het kopje koffie-thee met gebakje in het restaurant onderbroken door een pauze voor een goed verzorgde lunch, kon men op eigen gelegenheid rond kijken in het ruime complex met diverse tuinen, zoals het tropische Amazone Regenwoud, waar schildpadden, grote Koi's-karpers en ruim één meter lange Roodstaard-Meervallen rondzwemmen, de Vlindertuin en de Ringstaartmaki's. Meer info werd er gegeven bij de Jungle Theater Show.

Om 16.00 uur werd er ingestapt voor de reis naar het dineradres in Hoenderloo, die veroorzaakt door diverse omleidingen en rondzwerfvingen over de Veluwe twee uur duurde. Het prima verzorgde diner werd opgediend in restaurant De Ruggestee. Moe maar voldaan kwamen we na toch een zeer geslaagde dag ruim anderhalf uur later dan gepland om 21.45 uur aan in Ooij. Alle leden werden nog verrast met een cadeauverpakte orchidee. Zuur was het voor hen, die vanwege de gezondheid en de verwachte hitte hun reis moesten annuleren.

Meer berichten