Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Jan en Trees Wieland -De Vries uit Leuth zestig jaar getrouwd

LEUTH – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan het diamanten paar Jan en Trees Wieland-De Vries aan de Wethouder Burgerstee in Leuth, hetgeen vergezeld ging van een ingelijste trouwakte van 1959 en bloemen.

Jan (84) en Trees 9860 hebben elkaar in 1953 leren kennen tijdens de Leuthse kermis in het toenmalige schuttersgebouw. Beiden weten het nog als de dag van vandaag te herinneren, dat ze na het dansen samen gingen wandelen op de dijk in Leuth, toen de vlam oversloeg. Trees was eigenlijk woonachtig in Lent en was in Leuth bekend als juffrouw Trees op de Leuthse kleuterschool, waar zij jaren voor de klas heeft gestaan en sliep door de week bij een tante van Trees. In het weekend ging Trees naar huis en moest Jan met zijn fietsje zowel zaterdags als zondags naar Lent, want bij Trees' ouders blijven slapen was er toen niet bij. Toen Jan samen met een peloton van de Garde Jagers van de Landmacht de Vierdaagse gelopen had, kreeg hij van zijn vader – vanwege zijn prestatie - een nieuwe Gazelle fiets. Vanaf toen ging het ritje naar Lent wat gemakkelijker.

In 1959 is het stel getrouwd en zijn gaan wonen in de Margrietstraat in Leuth waar ze 43 jaar gewoond hebben en nu wonen ze al 17 jaar in een knusse woning aan de Wethouder Burgerstee eveneens in Leuth. Jan heeft tot zijn 45ste jaar op de steenfabriek in Erlecom gewerkt totdat de gezondheid hem in de steek liet. Hij heeft de steenfabriek verruild voor veel vrijwilligerswerk zoals bij voetbalvereniging VVLK, beheerder Vriendenkring (waarvoor hij de eerste vrijwilligersspeld van Ubbergen heeft ontvangen).

De hobby van Jan was trommelen bij tamboerkorps DES in Leuth, wat hij ook aan zijn kinderen doorgegeven heeft. De hobby van Trees was voor de hele familie truien, mutsen en dassen breien en samen deden ze veel kaarten en fietsen. Jan en Trees kregen drie kinderen: 1 dochter en 2 zoons en 5 kleinkinderen. Nadat de kinderen opgegroeid waren heeft juffrouw Trees nog jaren op de kleuterschool in Millingen gestaan.

Onlangs hebben ze een geweldig feest gevierd met vrienden en familie in De vriendenkring in Leuth. Koning Willem Alexander alsmede de commissaris van de Koning in Gelderland hebben het diamanten paar schriftelijk gefeliciteerd en is het best trots op.

Meer berichten