Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zomeropenstelling kerk aan de Groesbeek

Kerk aan de Groesbeek ook op tassen. (foto: Gerda Sollie)
Kerk aan de Groesbeek ook op tassen. (foto: Gerda Sollie)

GROESBEEK - Met plezier ondersteunt zangeres en muziekdocente Tineke Rietbergen uit Mook een aantal weken de zomeropenstelling in de protestantse kerk.

Dat doet zij met zang en met zangzingwordjevrolijkvanworkshops. Tot nog toe uitsluitend lovende reacties van luisteraars en deelnemers. Bescheiden laat Tineke weten dat “de fantastische akoestiek in de kerk en de fijne sfeer” zeker niet vergeten mogen worden om te vermelden en dat haar optredens repetities zijn.

12 juli zingt zij weer; brengt dan ook Trio Silva mee. Dat muzikale trio bestaat uit Martin Meijers, piano, Eleonore Polman, altviool en Stefanie Achatz, viool. Alle vier de muzikanten hebben er zin in. Het plezier in samen repeteren en samen spelen spat ervan af! Zij laten weten: “Wij zijn enthousiast, hebben er zin in om met grote liefde ‘onderhoudende muziek’ van beroemde componisten te spelen. Muziek die fijn is om naar te luisteren!”

Laat u verrassen. De kerk is open van twee tot vier. Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek is bedoeld voor alle inwoners van Groesbeek en de regio en ook voor vakantiegangers. De kerk heeft een eeuwenoude toren met rondom een met zorg onderhouden kerkhof waarop ook de drie oorlogsgraven van de Groesbeekse vader Reckman en twee zonen van hem.

Ter ere van de zomeropstelling 2019 exposeert beeldend kunstenaar Ingrid Claessen uit Groesbeek en is er een unieke tas gemaakt door Gerda Sollie uit Groesbeek. Tas met daarop een handgeschilderde afbeelding van de kerk. Per tas is 2.50 euro bestemd voor het Wenchi ziekenhuis in Ghana. (www.pkn-groesbeek.nl).

Meer berichten