Erik Giebels en Toon Sillessen: de nieuwe kampioenen jeu de boules voor tweetallen

BERG EN DAL - Het toernooi om het kampioenschap jeu de boules voor tweetallen van de gemeente Berg en Dal is een overweldigend succes geworden.

Liefst 30 duo’s hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Op het prachtig aangelegde jeu de boulescentrum op sportcentrum op Sportpark Noord bij Germania maakten teams uit Leuth, Ooij, Beek en Groesbeek er een spannende maar vooral ook gezellige strijd van.

Er werd gespeeld op drie verschillende ondergronden in drie poules van elk tien teams. Elk team speelde een keer op een gras-, een keer op kunst- en een keer op grittbaan. Na een enerverende strijd in de poules speelden de drie poulewinnaars en de beste als tweede geklasseerde speler de halve finales. Dit gebeurde op het prachtig nieuw aangelegde 'centercoart'.

In poule A werd Willie en Gieneke Gijtenbeek eerste, in poule B waren dat Toon Sillessen en Erik Giebels en in poule C Kees Heijmans en Theo Bartholomaus. Als beste tweede eindigden de heer en mevrouw Gunsing van de Petanque Vereniging Leuth. Opvallend dat de drie poulewinnaars allen afkomstig waren van Jeu de Boules club d'n Hoek uit Groesbeek. Uiteindelijk speelden Toon Sillessen en Erik Giebers de finale tegen Willie en Gieneke Gijtenbeek. Dit werd een titanenstrijd die maar nipt met 13-12 werd gewonnen door eerstgenoemden die daarmee de titel Kampioen van de gemeente Berg en Dal voor tweetallen veroverden. De strijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door Kees Heijmans en Theo Bartholomaus. De familie Gunsing werd daardoor vierde. Samenvattend: een uitermate geslaagd kampioenschap 2019.