Logo gemeentenieuwsonline.nl
Meisje springt in de natuur (foto: Stockphoto)
Meisje springt in de natuur (foto: Stockphoto) (Foto: Stockphoto)

Groen Traineeship van start in Nijmegen

Dit najaar gaat het Groene Traineeship van start in Nijmegen: jongeren van 16 tot en met 30 jaar kunnen zich een dag in de week inzetten om bij te dragen aan een groene en duurzame wereld. Hun opdracht? Het vermarkten van een duurzaamheidskalender. In ruil daarvoor krijgen de jongeren tijdens het traineeship de ruimte om zich te ontplooien, bouwen ze een netwerk op en ontvangen ze een stagevergoeding. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.groentraineeship.nl.

Ook in de rest van het land gaan de Groene Traineeships van start. In Roermond werken jongeren aan het opzetten van een jongerendenktank voor groene organisaties om meer jongeren te betrekken bij groene en duurzame activiteiten in een wereld vol innovatieve technologieën en mogelijkheden. Ook gaat een groep trainees aan de slag gaan met het verspreiden van kennis over het klimaat door het opzetten van een klimaatcursus. Alle opdrachten zijn te vinden op www.groentraineeship.nl.

Aanbieders Traineeships

Om jongeren te betrekken bij maatschappelijke opgaven hebben zes groene organisaties (Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) de handen ineen geslagen en bieden zij na de zomervakantie negen Groene Traineeships aan, verspreid door het hele land.

Het Groen Traineeship is één van de proeftuinprojecten van het actieplan Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw. Met de Maatschappelijke Diensttijd willen ze jongeren kennis laten maken met hoe leuk, interessant en divers inzetten voor de maatschappij kan zijn.

Meer berichten