Logo gemeentenieuwsonline.nl
Welkom in de kerk. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
Welkom in de kerk. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)

Met orgelspel van Paul Wesseling Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - De organisatie van Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek is aangenaam verrast door het aantal bezoekers. Jong en oud weet de weg naar het mooie kerkje met de eeuwenoude toren aan de bron van Groesbeek te vinden.

Jongetje in Zorropak die zelf ook graag schildert komt samen met zijn oma, aandachtig bekijkt hij de schilderijenexpositie van de Groesbeekse kunstenaar Ingrid Claessen en laat weten dat hij dít de allermooiste vindt. Hij wijst een kleurrijk werk aan. De deuren van de kerk staan open. Een mevrouw die in Mariëndaal woont, komt op het geluid af. Samen met haar begeleidster luistert ze een poosje naar de muziek. Ze genieten ervan. En een mevrouw uit Malden vindt de protestantse kerk maar kaal, zo zonder beelden, maar een tijdje later komt ze vertellen dat ze onder de indruk is van de soberheid, van de gastvrijheid, van de mooie muziek van de blokfluitgroep en van de herinneringsboom op het kerkhof.

Ondertussen zijn er ook een aantal vaste gasten. Een ervan vertelt: 'Omdat er iedere week een ander muziekprogramma is, vind ik het steeds de moeite waard hier een poosje naar toe te komen'. Dat is precies wat de organisatie voor ogen heeft: Open huis in de kerk. Ontmoeten en verhalen delen, kaarsje aansteken en luisteren of meedoen met de zang en muziek.

Paul Wesseling uit Wijchen speelt graag orgel. Zijn hele leven al! Hij speelt op vrijdag 19 juli tussen twee en vier. En natuurlijk staat de koffie klaar! www.pkn-groesbeek.nl.

Meer berichten