Logo gemeentenieuwsonline.nl

Walking football op sportpark De Maasvallei in Mook

MOOK - Bij Eendracht’30 in Mook zijn er iedere vrijdagmiddag tien mannen op de been om een leuk partijtje Walking Football te spelen. Door walking football kan je een leven lang van voetbal blijven genieten. En er is nog ruimte voor meer deelnemers!

Vanuit de werkgroep Move ontstond het idee om ook bij Eendracht met walking football te starten voor de doelgroep 60+. Met hulp van de Beweegcoach Senioren, Marian Schijf en met hulp van het walking footballteam van Juliana’31 uit Malden ging vanaf eind maart bij Eendracht op sportpark De Maasvallei het walking footballballetje rollen.


Bij walking football, de naam zegt het al, mag niet worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Deze regels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden, zodat blessures worden voorkomen.


"Wil je het vrijblijvend uitproberen of komen kijken? Kom dan op vrijdagmiddag 16 augustus naar sportpark De Maasvallei, want dan is de zomerstop voorbij en gaat walking football Eendracht weer van start. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. We starten met koffie en gaan om 13.30 uur het veld op tot ongeveer 14.30 uur. Je kan hierna ook deelnemen aan de “derde helft” en om 15.30 uur is iedereen weer thuis."


Voor meer informatie of laten weten dat je wil deelnemen, neem je contact op met Ton Broekmans via ton.broekmans@outlook.com of bel 06 29081344.

Meer berichten