Logo gemeentenieuwsonline.nl
Nederlands kampioen Cruyff Courts.
Nederlands kampioen Cruyff Courts. (Foto: onbekend)

Voetbalschool techniektraining Nederlands kampioen 6 vs 6!

NIJMEGEN - Techniektraining Nijmegen won afgelopen weekend de titel op de finale dag van het Cruyff Courts toernooi.

Techniektraining is een innovatieve en zelfstandige voetbalschool die draait in Nijmegen en omstreken. Kinderen tussen de 9 en 15 jaar leren er hun voetbaltechniek en vaardigheden te verbeteren door het leren van skills! Er wordt ook aan veld-techniek gewerkt met jongens van NEC-JO-19 maar de vette skills vormen de kern van de Trainingen. Ook geeft de voetbalschool incidentele clinics en freestyle & panna demonstraties. Daarnaast organiseren ze zelf toernooien en nemen deel met teams aan andere toernooien.

We vroegen oprichter en hoofdtrainer André Creemers of hij het concept van de trainingen verder kon toe lichten. ‘Techniektraining is een speciaal concept, de kern zijn de skills maar er komen ook onderdelen terug van veld, zaal, panna en freestylevoetbal. Hier worden alle leuke en leerzaamste aspecten van behandeld. Er wordt ook aan functionele veld techniek gewerkt. Maar de pannagames en de freestyle skills zoals rond de wereld en de akka3000 vinden de kinderen toch wel het leukst. Dit komt ook terug in andere oefeningen en spelvormen, daardoor blijft het uitdagend en leuk voor de kinderen. Het belangrijkste van Techniektraining is dan ook dat de kinderen er plezier in hebben!’

Zaterdag hadden zij zich geplaatst voor het eindtoernooi van de Cruyff Foundation, een landelijk voetbalkampioenschap voor kinderen van 10-13 jaar. 13.000 kinderen namen dit jaar deel. Techniektraining Nijmegen won de finale van Feijenoord. Bij de dames werd De Kameleon Den Haag kampioen.

Meer berichten