Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
(foto: Gerie van der Land-Zijderveld)

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - Er staan vele leuke reacties in het gastenboek. En er worden door bezoekers mooie verhalen verteld en herinneringen opgehaald: “Wie hem erin heeft gehangen, dat wist mijn vader niet. Maar opeens wapperde de Nederlandse vlag vanuit de toren van deze kerk. Pas toen durfden mijn vader en moeder te geloven dat de oorlog voorbij was. Ze dansten eronder! Waren zó blij. Dat hebben ze mij zo vaak verteld. Als ik langs de kerk wandel moet ik daar vaak aan denken. En nu stond de deur open… Mooi om binnen te kijken.”

Dat binnenkijken kan komende week twee keer! Ook tijdens de Groesbeekse Jaarmarkt is de kerk van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Beeldend kunstenaar Ingrid Claessen, wier nieuwe werk Encaustiek tot en met 2 augustus de wanden siert is aanwezig en haar man Ap van Gelder speelt piano.

Om 13.30 en om 14.30 uur is er gelegenheid om aan Zhi (Chi) Neng Qigong mee te doen onder leiding van Marianne Lindner-Zaat uit Beek. Zij vertelt: “Samen nemen we een moment van rust en aandacht voor onszelf en met elkaar. Stil worden om van hieruit te gaan bewegen, om je hart te openen en daarna weer allemaal onze eigen weg te gaan. Voor iedereen toegankelijk en mogelijk om mee te doen. De meditatie/beweging duurt ongeveer 20 minuten.”

Vrijdag 26 juli bespeelt organist Rob van Haarlem uit Ede van 14.00 tot 16.00 uur het orgel. De koffie staat klaar. Meer info staat op www.pkn-groesbeek.nl.

Meer berichten