Pianiste Clara Strobel (België)
Pianiste Clara Strobel (België)

Concert Clara Strobel

Algemeen

9e Internationaal Euregio Rijn - Waal Studentenmuziekfestival

GROESBEEK - In de Historische Kerk aan de Kerkstraat 18 in Groesbeek zal Clara Strobel (België) een bijzonder pianoconcert geven, op vrijdag 26 juli. Aanvang 20.00 uur.

Clara Janina Strobel (° Sint-Niklaas, België - 2002) stamt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste pianolessen van haar vader. Van 2009 tot 2013 volgde ze pianoles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in haar geboortestad bij Johan Lybeert. Momenteel studeert ze piano aan de "Robert Schumann Musikhochschule" Düsseldorf in de jong talent afdeling "Schumann Junior" in de klas van Prof. Barbara Szczepanska.

Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs in de Duitse regionale muziekwedstrijd "Jugend Musiziert" voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). Daarnaast won ze in 2011 ook de cultuurprijs voor aanstormend talent van de stad Sint-Niklaas.

Concertervaring kon ze opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg ook verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij o.a. Georg Friedrich Schenck, Yong Kyu Lee, Justas Dvarionas, Willem Brons, Daniel Blumenthal, Severin von Eckardstein, Jan Michiels en Frank Peters.

Programma:

met Werken van l. v Beethoven, Fr. Chopin, Fr. Liszt, C. Debussy und M. Balakirev

Eventuele wijzigingen in het programma voorbehouden.

Uitgelicht

Digitale krant