De hele groep van het Delftse tenniskamp poseert op de banen van TV Groesbeek. (foto: TV Groesbeek).
De hele groep van het Delftse tenniskamp poseert op de banen van TV Groesbeek. (foto: TV Groesbeek).

Delftse tenniskampers wijden nieuwe banen Groesbeek in

Algemeen

GROESBEEK - Zie ze spelen, rennen, zwoegen en zweten. Vuurrode koppen hebben ze allemaal, de 42 jeugdleden van de tennisvereniging De Delftse Hout. Zij sloven zich uit in de warmste zomerweek ('s morgens al 33 graden!) op de net vernieuwde banen van TV Groesbeek. Daar zijn ze gedurende drie dagen in de laatste juliweek van negen tot twaalf uur te gast als onderdeel van een jaarlijks tenniskamp, dat de Delftse club elk jaar voor haar jeugdleden organiseert.

En die 42 jongeren van negen tot zestien jaar zijn er niet alleen. Zes trainers van tennisschool TennisTops en nog eens tien oudere jeugdleden zorgen voor de begeleiding. Hoofdtrainer Fabian Stoelinga ziet de tennisspelletjes op liefst vijf banen met genoegen aan. ,,Deze week gaat het vooral om een hele hoop lol. We tennissen natuurlijk ook, maar dan vooral in spelletjesvorm.''

Die lol beleven ze bijvoorbeeld ook bij het minigolf. Ze mogen bij TV Groesbeek eveneens gratis gebruikmaken van de minigolfbaan, die ook op het tenniscomplex is gevestigd. En wat te denken van het waterfestijn na afloop van alle inspanningen. De leiding heeft voor een soort watergeweren gezorgd, waarbij de tennissers elkaar naar hartelust kunnen bestoken. Een evenement, dat bij deze tropische temperaturen niet verkeerd valt.

Maar daarnaast vermaakten de jonge tennissers zich deze week op veel andere manieren. Zo was er een dropping georganiseerd, mochten de jongelui proberen zich uit een escaperoom te redden, bezochten ze het Avonturenpark in De Stekkenberg in Groesbeek, en moesten ze met z'n allen op zoek naar een vermist persoon. Bovendien doken ze bij deze temperaturen vanzelfsprekend massaal in het zwembad van hun tijdelijke huisvesting in groepsaccommodatie Seven Hills aan de Groesbeekse Wylerbaan.

De 18-jarige Douchka Kipping weet hoe het is om z'n tenniskamp mee te maken. Ze gaat dit jaar al voor de vijfde keer mee. Eerst als deelneemster, dit jaar als begeleidster. ,,Het belangrijkste is, dat het voor iedereen vooral een gezellige week is. En dat is het steeds weer.'' Voor de jongsten is bijvoorbeeld zo'n dropping spannend, terwijl de ouderen tijdens die dropping van de gelegenheid gebruikmaken om zomaar te 'verdwalen' en dan pas diep in de nacht de weg naar hun slaapplaats in Seven Hills terug te vinden. En wat wel zo prettig is, ouders of leden van jeugdcommissie zijn er deze week niet bij om hen te controleren en/of te corrigeren.

De 16-jarige Joey Swinkels is met echt een ervaren kenner, als hij de tennisweek moet typeren. Dit is al het negende jaar, dat hij deelneemt. ,,Het leukste is dat je met leeftijdgenoten ertussenuit bent. Met mensen die ik ken. Ik ga niet zo vaak weg, dus dit is prima. En ik vind begeleider zijn nog leuker dan deelnemen.''

Zover is Rik van tien nog lang niet. Hij gaat voor het eerst mee en hij is zo te zien onder de indruk van de tenniskunsten van enkele anderen. Ook hij vindt het leuk om andere kinderen te leren kennen. ,,Maar ik wil vooral veel beter worden met tennissen.''

Vriendendienst

Voor TV Groesbeek-voorzitter Tom Weber was het geen probleem dat de banen van zijn club in deze zomerperiode 's morgens door andere tennissers volop werden gebruikt. ,,In maart werden we benaderd door De Delftse Hout. Dat was niet voor het eerst want twaalf jaar geleden waren ze ook al met zo'n tenniskamp bij ons te gast. Voor een vriendenprijs, honderd euro per dag, waren ze nu opnieuw welkom.''

Het was overigens nog wel spannend of het tenniskamp bij TV Groesbeek door kon gaan. Want in de afgelopen weken werden de banen op de schop genomen. Het oude kunstgras werd verwijderd, de ondergrond geëgaliseerd, de hekken vernieuwd en een prachtige nieuwe kunstgrasmat aangelegd. Die werkzaamheden waren pas daags voor het begin van het tenniskamp voltooid.

Ook baanonderhoudsman Frans Peters keek met gepast plezier naar de verrichtingen van de jonge tennissers. Want hij en zijn mannen hebben de laatste weken veel werk moeten verrichten om de banen speelklaar te krijgen. En met succes. De jonge Delftse gasten werden de blije eerste intensieve gebruikers van de nieuwe kunstgrasmatten. Nu nog de eigen leden.

        

Koppie onder om wat verkoeling te krijgen. (foto: TV Groesbeek).
Volop concentratie om de bal van het andere koppel te ontvangen. (foto: TV Groesbeek).

Uitgelicht

Digitale krant